Logg inn

0 vare(er) - Kr. 0,-

Resqunit

Motta vårt nyhetsbrev – vinn gavekort på 1.500,-

Vi sender med jevne mellomrom ut nyhetsbrev med ekstra gode tilbud.

Dette kan være reduserte priser, fri frakt eller giveaways, og disse tilbudene går kun ut til deg som mottar våre nyhetsbrev.

Hver eneste måned trekker vi ut en vinner av gavekort på 1500,-.

Meld deg på nyhetsbrevet for å være med i trekningen! Du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Vinner trekkes i starten av hver måned!

Resqunit

Resqunit

Resqunit, ett unikt produkt både for miljøet og fiskeren

Har du noen gang mistet ei eller flere teiner? Visste du at i en markedsundersøkelse gjennomført av Resquint, svarer 75% at de opplever å miste 1 – 5 teiner hvert eneste år. Dette problemet er nå løst. Resquint reduserer økonomisk tap for fiskeren. Fiskeredskap som krabbeteiner og hummerteiner er kostbare og du vil nå kunne finne igjen teinene dine. 

I første halvår av 2019 har dykkerklubbene i Norge hentet opp hele 2372 tapte teiner, ruser, garn og andre fiskeredskaper langs kysten. Det går frem av tall fra appen «fritidsfiske»
Mandal dykkerklubb topper listen og har fjernet 465 store og små redskaper, foran Søgne Dykkerklubb med 452. 

Resqunit festes over en rømningsluke på teinen. Dersom teinen går tapt, vil Resqunit løse seg ut etter lengre tid i vann. Rømningsluken er da åpnet, og krabber, hummer og fisk vil rømme ut. Teinen vil da kunne lokaliseres og hentes opp. Utstyr og dyreliv er spart.

Resquint har ett samarbei med Captein Sig Hansen fra Northwestern, kjent fra Discoverys Deadliest Catch. Han sier han igjennom årene har mistet hundrevis av teiner. I tillegg til den økonomiske gevinsten med å finne igjen teinene, ser han også store miljøfordeler ved Resqunit.
 

 

De 3 viktigste fordelene med Resquint


Du sparer penger
Resqunit reduserer tap for hobby- og yrkesfiskere over hele verden. Fiskeredskap er ofte kostbare. Produktet Resqunit er en elegant løsning til under 200 kr, som minsker sjansen for at dine investeringer går tapt.

Du reduserer forsøpling
Fiskeredskap utgjør store deler av forsøpling til havs, og da spesielt plast og mikroplast. Det er mye frivillig arbeid for å rydde opp.

Du bevarer dyrebestanden
Resqunit ønsker å hindre ødeleggelse av bestand og sløsing av potensiell mat. Millioner av fisk, krabbe og hummer sulter i hjel i spøkelsesteiner hvert år.

 

 

Hvert år forsvinner mellom 5-10 prosent av alle teiner i hummerfisket. Fisk og skalldyr som setter seg fast i disse slipper nesten aldri ut igjen. Dyr som dør i teinene tiltrekker seg nye dyr som blir fanget. Slike «spøkelsesteiner» bidrar til store tap hvert år.
Per 2019 er det registrert 47000 hummerfiskere i Norge. I gjennomsnitt har disse 10 teiner hver, og hver fisker mister 1 teine hver sesong. Dette er da kun de registrerte hummerfiskerne – så tillegg kommer krabbefisket. Antall tapte teiner er enormt.

 

I 2015 ble et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet etablert med mål om å kartlegge omfanget av spøkelsesfiske. Ved hjelp av Norges Dykkerforbund har det siden desember 2015 blitt samlet opp tusenvis av spøkelsesteiner, ruser og garn. Funnene viser at det sitter en hummer i 10 prosent av teinene og krabbe i 30 prosent av dem.

Regler for hummerfiske og krabbefiske finner du her:

https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Fiskeartar/Utvalde-artar/Hummarfiske

https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Fiskeartar/Utvalde-artar/Krabbefiske